Aina kun leivon kakkupohjan, jännitän hieman että onnistuuko pohja varmasti. Jokusen kerran kaikki on näyttänyt lupaavalta, kunnes kakku yhtäkkiä lätsähtää uunissa, tai kakku kohoaa epätasaisesti tms. Laitan tähän kakkupohjan ohjeen kuva kuvalta jos tästä olisi jollekin apua. Tällä ohjeella olen onnistunut jokaisen kakun kanssa erittäin hyvin ja pohjasta on tullut juuri sellainen kuin omasta mielestäni sen tulisi olla. Nykyään teen kakkupohjat tällä ohjeella.

Tässä vielä taulukko josta saat hieman viittausta siitä, kuinka monta munaa eri kokoisiin vuokiin voisi mennä.

vuoan halkaisija pyöreä:             15-18 cm      20-22cm     24cm        26cm         28cm        30cm

vuoan halkaisija neliskulmainen:  12-15cm       18-20cm     22cm        25cm         28cm        30cm

munien määrä kpl                          2 kpl            3 kpl         4 kpl        5-6 kpl        7-8 kpl     9kpl

 

Taikina esim 26cm vuokaan

munia 5-6 kpl

saman verran sokeria

saman verran vehnäjauhoja joista voit halutessasi korvata osan esim 1/2 dl perunajauhoilla (lisään joukkoon varmuuden vuoksi pienen hyppysellisen leivinjauhetta ihan varmuuden vuoksi, vaikka sitä ei varmaankaan edes tarvitsisi)

(1 tl vaniljasokeria)

753378.jpg

Vuoraa kakkuvuoan pohja leivinpaperilla. Voitel reunat. Ota kolme samankokoista kuppia tai mukia. Riko munat yhteen kuppiin. Lisää toiseen mukiin saman verran sokeria. Kolmanteen mukiin jauhot.

753407.jpg

Kaada kulhoon munat ja sokeri. Vatkaa sähkövatkaimella vaahto kuohkeaksi vaaleaksi vaahdoksi. Vaahtoon tulee jäädä vatkaimesta hetkeksi aikaa selkeä kuvio.

753416.jpg

Sihtaa joukkoon jauhot.

753419.jpg

Sekoita jauhot varovaisesti munavaahtoon puhtaalla kädellä. (muista poistaa myös sormukset yms ennen käsien pesua)

753439.jpg

Kaada taikina vuokaan. Paista 175 asteisessa uunissa noin 35 minuuttia alimmalla tasolla kunnes kakku on kypsä. (kiertoilmauunissa paistan 150 asteessa noin 35 minuuttia alimmalla tasolla.) Kokeile kakun kypsyys tikulla. Jos tikkuun tarttuu taikinaa, paista vielä hetki.

753442.jpg

Ota kakku uunista. Anna jäähtyä muutama minuutti ja kumoa jäähtymään.