Hyvää juhannusta kaikille!

679456.jpg

Juhannuksen juhlia varten piti keksiä kiva makea herkku joka valmistuu pienellä vaivalla. Pidän helpoista kahvikakkuohjeista. Niinpä muuttelin hieman  sivullani olevan kookoskakun ohjetta ja laitoin sekaan sitruunaa ja valkosuklaata. Pöydällä lojui vielä rasiallinen kotimaisia tuoreita mansikoita, joten hetken mielijohteesta pilkoin vielä nekin mukaan taikinaan. Tein ensin yhden koe kakun. Se olikin niin hyvää että kakku hävisi alta aika yksikön. Tein perään toisen joka saakin sitten onneksi rauhassa odotella huomista.

Vaikka itse sanonkin, kakusta tuli todella hyvää ja voin lämpimästi suositella sitä kokeiltavaksi. Mansikkakerma ja mansikat kakun päällä kruunaavat koko komeuden. Kesäisen ihanaa ja helppoa.

679486.jpg

Ruususen mansikkainen kahvikakku

2 munaa

2 dl sokeria

125g voita tai margariinia (juokseva margariini käy myös)

1/2 sitruunan mehu

1 sitruunan raastettu kuori

1 dl maitoa

100g valkosuklaata raastettuna

3 1/2 dl vehnäjauhoja

2 tl leivinjauhetta

noin 2 dl pieneksi pilkottuja tuoreita mansikoita

Koristeeksi:

1 prk mansikanmakuista vispikermaa

100g maitorahka

mansikoita, valkosuklaanpaloja, sitruunanviipaleita

Mittaa kulhoon kaikki muut ainekset paitsi leivinjauhe, 1/2 dl vehnäjauhoja ja mansikat. Vatkaa taikinaa sähkövatkaimella noin 5 minuutin ajan. Sekoita leivinjauhe vehnäjauhoihin ja sihtaa taikinaan. Vatkaa vielä noin 1 minuutin ajan. Kaada taikina voideltuun ja jauhotettuun vuokaan (tai silikonivuokaan kuten käytin tässä kuvan kakussa). Ripottele mansikanpalat pinnalle ja sekoita pintaa kevyesti lusikalla että mansikat peittyvät taikinaan. Paista 175 asteisessa uunissa noin 40-50 minuuttia. Kiertoilmauunissa 150 asteessa noin 40-45 minuttiia. Kunnes kakku on kypsä. Kokeile kakun kypsyys tikulla. Jos tikkuun tarttuu taikinaa, paista vielä hetki. Kun tikku pysyy kuivana ja puhtaana, on kakku kypsä. Jäähdytä muutama minuutti ja kumoa. Kakun voi tehdä myös rengasvuokaan.  Kuvan kakun jätin paistopuoli ylöspäin. Anna kakun jäähtyä kokonaan ennen koristelua.

Vatkaa mansikkavispikerma kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää sekaan maitorahka ja vatkaa sekaisin. Pursota isolla tähtityllalla isoja rosetteja kakun reunaan ja keskelle. Asettele mansikoita kakun päälle ruusukkeiden väliin ja laita sitruunan viipaleita, suklaapaloja ja mansikoita kakun ympärille. 

679485.jpg

Rosettipursotukset on tehty isolla Wiltonin avonaisella tähtityllalla nr: 1M. Joka toinen rosetti kiertyy eri suuntaan. Hännän vedin aina seuraavan rosetin aloituskohtaan.