Osa meidän sukulaisista on kasvissyöjiä, joten osa tarjottavista pitää tehdä heillekin sopivaksi. Basilikan ja peston suurkuluttajana halusin laittaa niitä myös voileipäkakkuun.Tein kakun koristeluja ja kuorrutusta vaille valmiiksi perjantaina jotta kakku saa rauhassa tekeytyä ja kostua. Kuorrutin ja koristelin lauantai aamuna. Pesto yhdessä mozzarellan, fetajuuston, tomaatin ja basilikan kanssa on aivan ihanaa! Tämä kakku sai valtavan suosion synttärijuhlisamme ja ohjetta pyydettiin nopeasti nettiin. :)

Heikku teki myös viikonloppuna samantapaisen kakun, herkulliselta kuullostaa sekin.

550195.jpg

Mozzarella- tomaatti- basilika voileipäkakku

Pohjana käytin 8 viipaletta Fazerin ruistoastia ja 4 vehnäpaahtista.

Kostutuksena sitruunalla maustettua vettä

Täyte 1:

noin 10 isoa Basilikan lehteä

1/2 prk (noin 100g) aurinkokuivattuja tomaatteja (esim Pirkan 200g punainen purkki)

1/2 prk flora vispiä

200g tomaatti-basilika tuorejuustoa (Viola)

1 dl mozzarella raastetta

 

Täyte2 :

1/2 prk flora vispiä

1/2 kurkku raasteena

1 omena raasteena

150g fetajuustoa murustettuna

3-4 rkl pestoa

Lisäksi: 2 rkl pestoa

Kuorrute: 100g smetanaa ja 200g maustamatonta tuorejuustoa

Koristeluun: Kirksikkatomaatteja, basilikanlehtiä, mozzarellapalloja, kurkkua, jääsalaattia

 

Vatkaa flora vispi kuohkeaksi vaahdoksi. Jaa vaahto kahteen osaan ja lisää toiseen puolikkaaseen  tuorejuustoa ja silputut basilikanlehdet. Leikkaa saksilla auronkokuivatut tomaatit pieneksi silpuksi. Lisää vaahtoon tuorejuustorasteen kanssa. Sekoita tasaiseksi.

Raasta kurkku ja kuorittu omena karkeaksi raasteeksi. Valuta kurkkurastetta pari minuuttia lävikössä. Murusta fetajuusto. MAusta vaahto pestolla ja lisää raasteet ja fetamurut joukkoon. sekoita tasaiseksi.

Vuoraa leipävuoka kelmulla. Leikkaa leipäviipaleista reunat pois. Lado kerros ruistoastia pohjalle. Sivele pullasudilla kevyesti sitruunavettä leivän pintaan. Lusikoi tomaattitäyte leipien päälle. LAdo kerros vaaleaa paahtista. Sivele kevyesti sitruunavettä pullasudilla. Levitä noin 2 rkl pestoa leipien pintaan. Lusikoi pesto-feta täyte leipien päälle. Lado kerros ruistoastia. Peitä kelmulla ja laita paino päälle ja nosta jääkaappiin seuraavaan päivään.

550239.jpg

Avaa kelmu ja kumoa tarjoilulautaselle. Poista kelmu. Sekoita smetana tuorejuustoon. Levitä tasaisesti kakun päälle. Lado rivi kirsikkatomaatteja keskelle kakkua. Asettele puolikaita kurkun viipaleita, mozzarellapalloja ja basilikanlehtiä kummallekin puolelle. Leikkaa jääsalaatin röpelöiset reunat sopivan kokoisiksi ja asettele pystyyn kakun sivuille kiertämään koko kakun.