Äitini teki meille kun olimme pieniä Dajmia. Myöhemmin kun osasin jo itse leipoa, sain tämän ohjeen häneltä. Nyt minä taas teen tätä vuorostani omille lapsilleni. Tosin taitaa suurin osa herkusta kummallisesti kadota omaan napaan, lapsille kun ei saa syöttää liikaa makeaa! ;O)

152465.jpg

Dajm:

2 rkl vehnäjauhoja

2rkl siirappia

2 rkl voita tai margariinia

1 rkl kermaa

1/2 dl jauhettuja manteleita tai pähkinöitä

1 dl sokeria

1 rkl tavallista tai tummaa kaakaojauhetta (tavallisella tulee vaaleampaa ja miedomman makuista, itse pidän enemmän tavallisella kaakaojauheella)

1 50 g maitosuklaata

Laita rasva kattilaan. Anna sulaa hetken. Lisää kerma ja muut ainekset paitsi suklaa. Keitä miedolla lämmöllä noin 15 minuuttia koko ajan sekoittaen. Kaada seos leivinpaperille, laita toinen leivinpaperi päälle ja kauli taikina ohkeiseksi levyksi. HUom! Toimi ripeästi sillä taikina jäähtyy nopeasti ja kovettuu kovaksi. Anna levyn jäähtyä ja kovettua. Sulata mikrossa tai vesihauteessa suklaa sulaksi ja levitä levyn päälle. Anna suklaan kovettua ja taittele paloiksi.

(Ylemmässä kuvassa on sekä tummalla että tavallisella kaakaolla tehtyä Dajmia.)

527927.jpg

Dajm sydämet: Heti kun olet kaulinut levyn  ohkaiseksi, painele nopeasti sydänmuotilla levyyn sydämiä. Kun levy on kovettunut irrota sydämet napsauttamalla ne varovasti irti. Lusikoi suklaata sydämelle ja levitä. Anna suklaan kovettua viileässä.

Huom! Voit myös levittää suklaan koko levyn päälle ennenkuin irrotat sydämet, mutta se on hieman sottaisempaa puuhaa. Voit myös tehdä samalla tavalla muitakin kuvioita erillaisilla muoteilla. Ylijäämäpalat voit vaikka murskata pieneksi ja laittaa esim kermavahdon joukkoon tai kakun väliin.

152478.jpg

Paina kuviot nopeasti, sillä levy kovettuu hetkessä.